BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A spanyol jegybank szerint véget ért a recesszió

Spanyolországban véget ért a két éve tartó recesszió az idei harmadik negyedévben - véli az ország központi bankja, összhangban a kormány nemrég közölt előrejelzésével.

A jegybank szerdai adatai szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,1 százalékkal nőtt a szeptember végével záródott három hónapban az előző negyedévvel összevetve, amikor 0,3 százalékos zsugorodást mértek. A spanyol központi bank szerint a negyedéves gazdaságnövekedéshez elsősorban az export bővülése járult hozzá.

    A jegybank becslése szerint éves szinten a harmadik negyedévben 1,2 százalékkal zsugorodott a GDP a második negyedévi 1,6 százalékos csökkenést követően. A spanyol nemzeti statisztikai hivatal, az INE október végén ismerteti a harmadik negyedévi gazdasági teljesítménnyel kapcsolatos előzetes adatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.