BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gumiszervízre csapott le a NAV

Egy mezőkövesdi autógumi- és gumiszerviz csalását leplezte le a NAV. Az adócsalással okozott hiány fedezeteként a vállalkozás mintegy húszmillió forint értékű gumiabroncs és felnikészletét foglalták le a pénzügyi nyomozók.

A gyanú szerint a cég több, valójában nem működő gazdasági társaság nevében Németországból szerzett be autógumikat és felniket, amelyeket a mezőkövesdi telephelyükön értékesítettek.  Az ügyvezető az árut belföldi beszerzésűnek tüntette fel, így a gumik és felnik után az áfát senki nem fizette meg. Összesen száztíz millió forint értékű árut szereztek be így.
 
Az ügyben a NAV Észak-magyarországi Adó Főigazgatósága tett feljelentés a pénzügyi nyomozóknál.
 
A beszerzéseket terhelő adóhiány fedezetére a pénzügyi nyomozók lefoglaltak 1100 autógumit és 250 felnit.
 
A nyomozás adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás miatt folyik, amely akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető. Ezzel párhuzamosan adóvizsgálat is folyamatban van, amelynek eredményeként további bírságokra számíthat a kft.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.