BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárd forintért vesz pénztárgépet a Magyar Posta

Másodszor is bevásárolt online pénztárgépből a Magyar Posta.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk szerint az állami vállalat „online pénztárgépek gyártása és szállítása, valamint üzembe helyezése, továbbá a működtetésükhöz szükséges folyamatos előfizetői adatátviteli szolgáltatás biztosítása” című pályázatát az ECR Trade Pénztárgép Kft. és a Mobil Adat Kft. közös ajánlata nyerte 453,6 millió forintos ajánlattal. Az Euro-150TE Flexy pénztárgép forgalmazására már tavaly augusztusban engedélyt adott a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) az ECR-nek. Az 1996-ban alakult cég a honlapján 128 ezer forintért árulja a gépet. Nem volt szerencséje a Postának, az állami vállalat abból a SAM4S gyártmányú és NR-300 típusú online pénztárgépből rendelt korábban 2010 darabot 273 millió forintért, amelynek forgalmazási engedélyét visszavonta az MKEH.

Ehhez a pénztárgépekhez a Magyar Posta a piaci árnál valamivel olcsóbban jutott volna hozzá, ugyanis a szerződésben az NR-300 típusú online pénztárgépnek a darabonkénti ára 108 ezer forint, míg a forgalmazó Alt Cash honlapján 132,5 ezer forintért lehetett megrendelni.

„Az NR-300 pénztárgépekre benyújtott újabb kérelmeket elutasítottuk. A korábban feltárt problémák miatt, valamint annak megelőzésére, hogy esetlegesen ismét sor kerülhessen egy, már engedélyezett pénztárgép engedélyének visszavonására, a kérdéses pénztárgépek esetében indokolt akár ismételt szakértői kirendelés, ami az engedélyezési eljárás időtartamát növeli” – közölte az MKEH.

A Magyar Posta korábban azt közölte lapunkkal, hogy a hálózatukat idén folyamatosan látják el új, online pénztárgépekkel. A pénztárgépek cseréje a postai alapszolgáltatások elérését nem érinti. A kiskereskedelmi termékportfolióját viszont átstrukturálta, így január 1-től azon termékek értékesítését helyezték fókuszba, amelyek jobban illeszkednek a posta profiljához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.