BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír érkezett az Egyesült Államokból

Áprilisban a vártnál nagyobb mértékben és sorban a tizenegyedik hónapja emelkedett a feldolgozóipari aktivitás az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön az amerikai Institute for Supply Management gazdaságstatisztikai intézet.

Az ISM által vezetett feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) áprilisban 1,2 ponttal 54,9 pontra emelkedett a márciusi 53,7 pontról. Elemzők 54,3 pontot vártak.

A feldolgozóipari BMI már sorban a 11. hónapja tartózkodik a növekedést a csökkenéstől elválasztó 50 pontos határ felett. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását tükrözi.

A BMI új megrendelések alakulását tükröző részindexe áprilisban 55,1 pont lett, ugyanannyi, mint egy hónappal korábban. A megrendelések is sorban a tizenegyedik hónapja mutatnak növekedést. 

A termelési index 55,7 pont lett áprilisban, kissé alacsonyabb a márciusi 55,9 pontnál, azaz kissé lassult a termelés növekedésének az üteme.

A foglalkoztatás is immár a tizedik egymást követő hónapban növekedett a feldolgozóiparban, az index 54,7 pont lett, 3,6 ponttal magasabb az előző havi 51,1 pontnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.