BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb adószabályokat írna át a Fidesz

Egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények módosításáról nyújtott be törvényjavaslatot a fideszes Manninger Jenő.

A javaslat meghatározza azokat a jogcímeket, amelyek vonatkozásában adókedvezményt vehetnek igénybe, és amelyek esetében nem szükséges az Európai Bizottság jóváhagyása. Ezek alapján szélessávú internetszolgáltatást szolgáló és energiahatékonyságot szolgáló beruházásra tekintettel fejlesztési adókedvezményre nem szerezhetnek jogot az adózók.

A javaslat szerint a központi régióban (vagyis Budapest és Pest megye) induló beruházásoknál vehető igénybe az adókedvezmény. Nem
támogatott területen, azaz Közép-Magyarország 0 százalékos támogatási intenzitású településein induló beruházásra igénybe vehet adókedvezményt
kis- és középvállalkozás, a nagyvállalkozások viszont ezen a területen nem jogosultak adókedvezményre.

A Közép-Magyarország régió nem 0 százalékos támogatási intenzitású településein nagyvállalkozás kizárólag új gazdasági tevékenység végzésére irányuló induló beruházáshoz, kis- és középvállalkozás pedig induló beruházáshoz vehet igénybe adókedvezményt.

Az MNB-ről szóló törvényt is módosítanák, ez egyértelműsíti, hogy a Magyar Nemzeti Bank valamennyi fizetési rendszer számára jogosult forintban és külföldi pénznemben fizetési számlát vezetni.

Az általános forgalmi adóról szóló törvényben 2014. július 1-jétől módosul az időszakos elszámolású ügyletek utáni adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontja. A tervezett módosítás a cégeknél a számlázási rendszerek átállítását igényli, így a megfelelő felkészülési idő biztosítása érdekében szükséges a hatálybalépést 2015. január 1-jére halasztanák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.