BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehezebb a kiút a válságból, mint hihették az olaszok

Az idén recesszióban marad az olasz gazdaság, a hazai össztermék 0,1 százalékkal csökken - áll a Moody's ma közzétett jelentésében.

A hitelminősítő korábban még 0,8 százalékos növekedést jelzett előre. A jelentés szerint a gazdasági teljesítmény visszaesése erősen korlátozza a kormány pénzügyi mozgásterét és rontja az általános politikai klímát az országban. A Moody''s ugyanakkor úgy véli, hogy az államháztartás deficitjét sikerül 3 százalék alatt tartani. A hitelminősítő a GDP 2,7 százalékára teszi az idei deficitet, de hangsúlyozza, hogy ezt "jelentős kockázatok terhelik".

Az idei költségvetésben a kormány 0,8 százalékos gazdasági növekedéssel számolt.

A második negyedévben a várt növekedés helyett csökkent az olasz hazai össztermék. Az Istat olasz statisztikai hivatal múlt héten közzétett előzetes adatai szerint a harmadik legnagyobb euróövezeti gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal esett a második negyedévben az első negyedévhez képest és 0,3 százalékkal 2013 második negyedévéhez képest.

Elemzők negyedéves összevetésben 0,2 százalékos, éves összevetésben 0,1 százalékos növekedést vártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.