BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama lépne az adóelkerülők ellen

A washingtoni Fehér Ház bejelentette, hogy fellépnek azokkal vállalatokkal szemben, amelyek a joghézagot kihasználva elkerülik az adófizetést. Az ilyen - az utóbbi években népszerű - gyakorlatnak az a lényege, hogy valamelyik amerikai vállalat egy másik céggel fuzionál olyan országban, ahol alacsonyabb az adókulcs. Ám Barack Obama elnök közölte, hogy a pénzügyminisztérium új intézkedései kevésbé vonzóvá teszik majd ezt az amerikai angolban "inversion"-nak nevezett gyakorlatot.

Obama nyilatkozatban szögezte le: :"Az utóbbi időben azt láttuk, hogy néhány nagyvállalat terveket jelentett be, hogy kihasználja ezt a hézagot, alákínálva az olyan vállalatoknak, amelyek felelősségteljesen járnak el és a középosztályra hagyják, hogy a számlát kifizessék." Ezért örömét fejezte ki afelett, hogy a pénzügyminiszter további intézkedéseket hoz e trend megforditására.

A BBC News emlékeztetett arra, hogy legutóbb a Burger King vásárolta fel a kanadai Tim Hortons kávécéget, ennek eredményeként az új cégcsoport központja a kanadai Ontarióban lesz, ahol a társasági adó kulcsa 26,5 százalék, tehát sokkal alacsonyabb az Egyesült Államokbeli 35 százaléknál. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.