BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán üzent a budapestieknek

Orbán Viktor szerint a következő évek elhozzák majd a magyar fellendülés korszakát, amely magában foglalja a főváros felemelkedését is, hiszen Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek.

A kormányfő erről pénteken a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén beszélt, hangsúlyozva: minden kérdésben az emberek mellett kell állni, velük kell megvalósítani a terveket - aminek jól bevált eszköze a nemzeti konzultáció -, kioktatással ugyanis semmire sem lehet jutni.

Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy a konfliktusoktól sem szabad félni, hiszen az elmúlt négy évben is sokkal többet ért el az ország úgy, hogy vállalta a nehéz küzdelmeket.

A kormány és a főváros a most kezdődő önkormányzati ciklusban is együtt fog dolgozni a főpolgármester szavai szerint.

Tarlós István az ünnepi alakuló ülésen azt hangoztatta: a kormánypárti képviselőkkel soha nem volt akkora egyetértés, mint most, valamennyi képviselővel együtt kíván működni pártállástól, érzelmektől, indulatoktól és hovatartozástól függetlenül.

 A főpolgármester egyúttal arról is beszélt: Budapest szuverén és szabad város, ahol "magunktól is el tudjuk dönteni, milyen demokráciát szeretnénk és hogyan".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.