BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszabbítást kér Görögország

A hitelmegállapodás hosszabbítását kéri szerdán az athéni kormány – értesült a Wall Street Journal. Az üzleti lap brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írja, a várhatóan Janisz Varufakisz pénzügyminiszter által beterjesztendő javaslat hat hónapos kiterjesztést irányoz elő.

Nem sokkal korábban Alekszisz Ciprasz még elutasította a hosszabbítás lehetőségét: a miniszterelnök az athéni parlamentben arról beszélt, hogy rendkívüli EU-csúcs összehívását kezdeményezik, hogy megoldást találjanak a hónap végén lejáró hitelprogram utáni helyzetre.

Az EU, az IMF és az EKB által a görögök rendelkezésére bocsátott, összesen 240 milliárd eurós mentőcsomagok visszafizetésével kapcsolatban eddig hajthatatlan volt a görög vezetés, ugyanakkor az euróövezet vezetése sem hajlott a megállapodásra.

Legutóbb az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfő délutáni tanácskozásán fulladt kudarcba az egyeztetés. A jelek szerint most a görög fél látszik engedni – korábban a valutaunió vezetőinek a minimális kérése éppen a meghosszabbítás volt annak érdekében, hogy egy esetleges újabb, Athén számára kedvezőbb feltételeket tartalmazó hitelmegállapodás megkötésére legyen idő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.