BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: jöhet a teljes foglalkoztatottság

A magyar kormány célja, hogy 2018-ra megvalósuljon a teljes foglalkoztatottság Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Suzuki új Vitara modelljének bemutató ünnepségén Esztergomban.

A kormányfő leszögezte: a kabinet minden erejével azon van, hogy teljesítse a Magyar Suzukinak korábban tett vállalásait: így három éven belül át kívánják adni a Komáromnál építendő, nagy teherbírású Duna-hidat, és 2018-ra megépülhet az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út is.

A miniszterelnök közölte azt is: politikai szempontból meglehetősen viharos évek vannak Esztergom mögött, ám a kormány még az első félévben megállapodást köt a várossal.

Orbán Viktor emlékeztetett rá: a Magyar Suzuki Zrt. közvetlenül 3100, közvetve pedig több mint 30 ezer embernek biztosít munkát, megjelenése óta pedig 3,5 milliárd eurót fektetett be Magyarországon. Jelenleg itthon 149 japán cég működik, 25 ezer munkavállalónak adva munkát. Csak a múlt héten pedig újabb három japán vállalat jelentette be, hogy hazánkba hoz tevékenységet, több száz ember megélhetését biztosítva ezzel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.