BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac még mindig derűlátó a görög helyzet kapcsán

A legújabb londoni befektetői felmérés tanúsága szerint a piaci szereplők többsége még mindig derűlátó a hitelezők reformigényeiről kiírt hétvégi görögországi népszavazás kimenetelével és várható piaci következményeivel kapcsolatban.

Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays 1244 intézményi ügyfelét vonta be gyorsfelmérésébe. A ház által pénteken ismertetett eredmények szerint a megkérdezett befektetési társaságok 66 százaléka várja azt, hogy a görög választók a vasárnapi referendumon igent mondanak a hitelezők legutóbbi reformjavaslataira.

A Barclays körkérdésébe bevont befektetési ügyfelek fele abban is bízik, hogy ha Görögországnak mégis távoznia kell az euróövezetből, annak csak csekély globális negatív következményei lennének, tekintettel a görög gazdaság kis méretére és az euróövezetben kiépített pénzügyi védőmechanizmusokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.