BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási hamisítást fogott a NAV

Csaknem 675 millió forint értékű hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzéskor  - közölte az adóhivatal.

Kiemelték: a pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú járműszerelvényt, amely a fuvarokmányok szerint asztali, konyhai és háztartási árut szállított mintegy 4,8 millió forint értékben. A gépjármű átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy a szállított áruk értéke a bejelentett értéktől jóval magasabb, közel 675 millió forint. Az edénykészletekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

Az adóhivatal munkatársai a vásárlók megtévesztésére alkalmas, 1150 darab hamisítványt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek.

Arról is beszámoltak, hogy ugyanarra a budapesti címre, ahova az ellenőrzött szlovák járműszerelvény tartott, az ekáer egy másik szállítmány érkezését is jelezte, ezért a pénzügyőrök átvizsgálták az adott fővárosi címen található raktárt, ahol 272 darab edénykészletet találtak. Ezek az edények is a vevők megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak, az adóhatóság munkatársai a mintegy 160 millió forint értékű árukészletet lefoglalták, és ebben az esetben is megtették a feljelentést iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.