BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London polgármestere: Mindkét félnek ártana az Egyesült Királyság büntetése

Mindkét félnek ártana, ha az Európai Unió "megbüntetné" az Egyesült Királyságot a kilépés miatt, senkinek nem érdeke a "kemény Brexit", azaz, hogy a szigetország a belső piacról is kivonuljon szabadkereskedelmi egyezmény nélkül - mondta London polgármestere kedden Brüsszelben.

Sadiq Khan arra sürgette Theresa May brit miniszterelnököt, hogy nyújtson "gránitszilárdságú" biztosítékokat az Egyesült Királyságban élő uniós állampolgárok jogainak garantálására.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Fotó: AFP Fotó: AFP[/caption]"Egy rossz Brexit-megállapodás ártana Londonnak és az EU-nak egyaránt" - mondta Khan a Politico brüsszeli hírportál rendezvényén.

Hozzátette, a londoni Cityből esetlegesen távozó pénzügyi cégek nem maradnának Európában, hanem New Yorkba vagy Szingapúrba helyeznék át székhelyüket.

Drága lesz a Brexit Nagy-Britanniának

körülbelül hatvanmilliárd eurót kell fizetnie Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépésnél

Juncker kiemelte, nem akarják megbüntetni Nagy-Britanniát a kilépés miatt, de kötelességük, hogy megelőzzék további országok kilépési szándékát. A Juncker által becsült összeget korábban az osztrák kancellár, Christian Kern is megjósolta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.