BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már érdemes beszállni a Teslába és a Magyar Telekomba

A magyar részvényeket figyelemmel kísérő befektetők várakozásait jelentősen lehűtötte, ezzel pedig az árfolyamot is lejtőre küldte a Magyar Telekom korábbi bejelentése, mely szerint a 2017-es év után a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat várhatóan ismét csak 25 forint osztalékot tud fizetni, miközben a piaci konszenzus 32 forint volt. A bejelentés 525 forintról egészen 485 forintig nyomta a papír árát, ezzel jó vételi lehetőséget biztosítva. Az elemzői várakozásoktól elmaradó osztalékpolitika mellett fontos ugyanis hangsúlyozni, hogy a magyar GDP növekedése és a vállalat új termékei (például Magenta 1 csomag, rendszerintegrációs bevételek) az eredményességet javítják, így várakozásom szerint idén 550 forint fölé mehet a papír ára.

Nemzetközi vizekre evezve, az elektromos járművek piacának meghatározó szereplőjeként a Tesla eddig elsősorban a prémiumszegmensben ért el sikereket, hiszen az autóik sebessége, gyorsulása és hatótávolsága is a felső kategóriás hagyományos gépkocsikkal versengett – ezáltal az ára is. Az új Model 3-as a középkategóriában versenyez majd a tervek szerint, de a 35 ezer dolláros árcédula már most is óriási keresletet indukál: közel félmillió darabra érkezett megrendelés, pedig a vevők egy része csak másfél-két év várakozás után ülhet be a villámgyors, sportos vonalvezetésű elektromos autóba. Bár a gyártókapacitásoknak a vásárlói igényekhez igazodó kiépítése jelentős feladat elé állítja a vállalatot, úgy tűnik, hogy a 21. század egyik meghatározó innovációjának lehetünk részesei a részvény megvásárlásával, mely a jelenlegi 277 dolláros árról akár jóval 300 dollár fölé is emelkedhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.