BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatmilliárd forintnyi uniós forrásból fejlesztik a drogambulanciákat

Uniós forrásból hatmilliárd forintot fordítanak a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastruktúrájának fejlesztésére.

Uniós forrásból hatmilliárd forintot fordítanak a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastruktúrájának fejlesztésére, hárommilliárd forintot megelőzési programokra, valamint több mint kétmilliárd forint jut az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztésére – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A kormány célja, hogy a következő években jelentős mértékben visszaszoruljon a kábítószer-használat Magyarországon.

A droghasználat megelőzését és visszaszorítását célozza továbbá egy 1,9 milliárd forintos megelőzési és visszaszorítási program, amellyel a gyermekvédelmi szakellátási intézményeket segítik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.