BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelt program marad az Erasmus+

Az Erasmus+ továbbra is az Európai Unió (EU) egyik kiemelt programja lesz, az oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramra 2014 és 2020 között csaknem 14,7 milliárd eurót fordítanak – mondta az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője a program elindításának 30. évfordulója alkalmából rendezett keddi budapesti konferencián.

Zupkó Gábor azt hangoztatta, hogy aki az „Erasmus-élményt” átélte, az az európaiság élményét is átélte, és a nemzeti identitás mellett azzal a tapasztalással is gazdagodott, hogy Európa a lehetőségek, a szabadság, az oktatás, a sokszínűség kontinense. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára közölte, 2020-ig várhatóan még 150 millió euró forrás érkezik Magyarországra, és ez további 58 ezer magyar részvételét jelenti a programban. A programban részt vevő felsőoktatási hallgatók kétszer akkora eséllyel kapnak állást a diplomaszerzést követő egy éven belül, mint társaik – jelezte.

További mintegy 40 mesterképzési lehetőség kerül be az Erasmus Mundus mesterképzési programjai közé, amelyek által a következő pályázati körben még több témában választhatók majd az ezzel 100-ra bővült ösztöndíjas programok – közölte Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.