BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon erős fél évet zárt az Emirates

Nem hagytak nyomot a közel-keleti geopolitikai feszültségek az Emirates csoport féléves eredményein.

Nem hagytak nyomot a közel-keleti geopolitikai feszültségek az Emirates csoport féléves eredményein: a dubaji székhelyű légitársaság adózott eredménye 77 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A 2,3 milliárd dirhamos profit 631 millió dollárnak felel meg. A Budapest és Dubaj között napi rendszerességgel közlekedő Emirates járat is hozzájárult ahhoz, hogy a cég 6 százalékkal 13,5 milliárd dollárra növelhesse forgalmát a szeptemberrel zárult hat hónapban.

Az Emirates mutatóinak javulásában a cégnél végrehajtott, világszerte háromezer állás megszüntetésével járó költségcsökkentési program mellett a dollár gyengülése játszott szerepet. Kedvezőtlenül hatott a hosszú távú járatok területén folyó egyre élesebb verseny, de az olajár erősödése is negatívan befolyásolja az eredményeit – húzza alá az AP, hozzátéve, hogy mindent egybevetve az öbölbeli légitársaságok az utóbbi időszakban erős „ellenszélben” repülnek, különösen a szintén az Egyesült Arab Emírségeket képviselő Etihad, amely végül feladta az Air Berlin és az Alitalia finanszírozását, csődhelyzetet teremtve ezzel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.