BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelt jelentőségűvé vált számos beruházás

A fejlesztések összesen két fő terület köré csoportosulnak, amelyek az oktatás és az egészségügy.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított egy új kormányrendelet egyes, az Emberi erőforrások fejlesztési operatív program keretében megvalósuló beruházásokat. A rendelet február 27-én lépett életbe, és 154 projektet tartalmaz. Két fő terület köré csoportosulnak az említett beruházások: oktatási és egészségügyi fejlesztések.

Összesen 1524 új férőhelyet alakítanak ki 14 „nővérszállón” az országban
Fotó: Veres Viktor

Ezek között például az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése keretében 14 intézmény 16 helyszínén összesen 1524 férőhelyet alakítanak ki. Szintén kiemelt jelentőségű lett a pszichiátriai és addiktológiai gondozóhálózat fejlesztése, ennek részeként 35 helyszínen fejlesztik az infrastruktúrát azzal a céllal, hogy nappali terápiás részlegeket és új pszichiátriai gondozókat hozzanak létre, illetve korszerűsítsék a meglevőket. A gondozók minimumfeltételeinek biztosítása mellett elengedhetetlen az informatikai, pszichodiagnosztikai és egyéb tárgyi eszközök megléte, valamint a szükséges építések elvégzése.

Számos iskola fejlesztése és korszerűsítése is kiemelt jelentőségűvé vált, ezek a beruházások is gyorsított és egyszerűsített eljárásban valósulnak majd meg.

A Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése Salgótarjánban és Székesfehérváron című projekt keretében például az Óbudai Egyetem új telephelyeként egy multifunkcionális, duális képzéseket is kínáló képző- és kutatóközpontot alapítanak Salgótarjánban, Székesfehérváron pedig a gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrát fejlesztik. Szintén kiemelt jelentőségű lett a BME Balatonfüredi Tudáscentrum létrehozása, továbbá az a projekt, amely Magyarország digitális versenyképességének, egyetemei szolgáltatásainak fejlesztését, gyakorlatintegrált oktatás-képzési és kutatási infrastruktúrájának kapacitásbővítését célozza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.