BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállapodást írt alá Magyarország és Ciprus agrárminisztere

Az egyezmény érinti az öntözéssel kapcsolatos intézkedéseket, az éghajlatváltozás elleni küzdelem stratégiáit is.

Nagy István agrárminiszter és Kosztasz Kadisz ciprusi földművelésügyi, vidékfejlesztési és környezetvédelmi miniszter együttműködési megállapodást írt alá szerdán délután az Agrárminisztériumban, melynek értelmében Cipruson korszerű, webalapú magyar szoftveres megoldást vesznek át a mezőgazdasági adatszolgáltatásra.

Az egyezmény érinti az öntözéssel kapcsolatos intézkedéseket, az éghajlatváltozás, az elsivatagosodás és a földromlás elleni küzdelem hatékony támogatását,

az innovatív erdészeti technikák fejlesztését, és kitér a víztartalékok hatékony kiaknázási lehetőségeire, valamint az állat- és növényegészség védelemre is.

Fotó: Oláh Tibor

Az agrártárca vezetője aznap tárgyalásokat folytatott dr. Gilberto Silva-val, a Zöld- foki köztársaság mezőgazdasági és környezetügyi miniszterével. Nagy István felajánlotta, hogy Magyarország hozzájárulhat a szigetcsoport élelmiszerbiztonságának javításához a magas szintű szakmai tudás és ismeretek átadásával.

A kialakítás alatt levő mintafarm hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes országokban elérhetőek és bemutathatóak lesznek, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.