BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával

Malajzia egyre vonzóbb beruházási, befektetési célpont a világ legnagyobb vállalatai számára is – jelentette ki Szijjártó Péter.

Magyarország gazdasági együttműködési megállapodást kötött Malajziával, a dokumentumot pénteken Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Darell Leiking malajziai külkereskedelmi és ipari miniszter írta alá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a délkelet-ázsiai országok növekedési átlaga jóval a megszokott globális trendek fölött van. Az olyan, rendkívül nyitott gazdaságú országok számára, mint Magyarország, nagymértékben meghatározó az exportteljesítmény, fontos, hogy szoros és eredményes kapcsolatot tartson fenn a délkelet-ázsiai térséggel.

Hozzátette, ebben a térségben Malajzia az egyik főszereplő, gazdasága kifejezetten gyorsan nő, egyre vonzóbb beruházási, befektetési célpont a világ legnagyobb vállalatai számára is.

Kitért arra, hogy Magyarország és Malajzia az idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját. A két ország együttműködését a kölcsönös tisztelet határozza meg, és készek arra, hogy újabb kölcsönös előnyöket nyerjenek ebből az együttműködésből – jelentette ki a magyar miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.