BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult az OECD gazdasági növekedése

A GDP-növekedés 0,2 százalék volt a negyedik negyedévben a harmadik negyedévi 0,4 százalék után.

Lassult az OECD tagállamainak együttes gazdasági növekedése a negyedik negyedévben az előző negyedévvel összevetve.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapján szereplő adatok szerint a GDP-növekedés 0,2 százalék volt a negyedik negyedévben a harmadik negyedévi 0,4 százalék után. Az OECD gazdasági növekedése tavaly 1,7 százalékra mérséklődött a 2018. évi 2,3 százalékról.

Fotó: AFP

A 19 legnagyobb gazdaságú országot és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport GDP-növekedése 0,6 százalékra lassult a december végével zárult negyedévben az előző negyedévi 0,8 százalékos bővülés után. A G20-ak gazdasága tavaly 2,9 százalékkal erősödött a 2018. évi 3,7 százalékot követően.

Az OECD országok közül a legnagyobb mértékben Kínában erősödött a gazdaság, 6,1 százalékkal, míg Mexikó volt az egyetlen, ahol zsugorodást jegyeztek fel, a gazdaság teljesítménye 0,1 százalékkal gyengült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.