BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős pluszforrást kapnak a budapesti kórházak

Tizenhét, az Egészséges Budapest Programban érintett állami fenntartású fővárosi kórházi épület újulhat meg.

A kormány döntése értelmében tizenhét, az Egészséges Budapest Programban érintett állami fenntartású fővárosi kórházi épület újulhat meg hamarosan 60 milliárd forintból. A pénteken megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy elsődlegesen európai uniós forrásból kívánja a kormány a beruházásokat lebonyolítani, amennyiben azonban a forrás részben vagy egészben nem áll rendelkezésre, a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell arról, hogy a költségvetés biztosítsa a fedezetet.

A kormányhatározat szerint az elsődlegesen felújítást igénylő fővárosi intézmények az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház Szakrendelő, Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Károlyi Sándor Kórház, Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, Országos Onkológiai Intézet, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, Péterfy Kórház-Rendelőintézet és M.J.Orsz.Traumatológiai Intézet, Szzent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szent Margit Kórház, Uzsoki utcai Kórház.

A kormány továbbá megemelte az Egészségbiztosítási Alap fejezetet 1,4 milliárd forinttal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.