BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: újabb gyáregységgel bővít az indiai cégcsoport

Az indiai, autóipari Samvardhana Motherson Group 5,6 milliárd forintból fejleszti magyarországi telephelyeit, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot épít.

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 5,6 milliárd forintból fejleszti győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeit, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot épít. A beruházáshoz a magyar kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország nagyon sokat profitált a keleti vállalatok gazdasági megerősödéséből.

Az elmúlt évben az összes Magyarországra érkezett beruházás 60 százaléka jött keletről, míg az újonnan létrejött munkahelyek 40 százaléka is keleti beruházókhoz kötődött.

Szijjártó Péter szerint, a keleti nyitás stratégiája tehát nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez, illetve fejlődéséhez, és ennek a sikertörténetnek egy újabb fejezetét jelenti, hogy a világ 21. legnagyobb autóipari beszállító cégcsoportja, a Motherson ismét Magyarországon hajt végre fejlesztést.

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A cégcsoport öt magyarországi helyszínen modernizálja a termelési és logisztikai rendszereit, emellett Kecskeméten kilencezer négyzetméterrel bővül a gyártókapacitása.

Ezzel háromezer ember munkahelye válik biztossá, ugyanakkor háromezer család élete válik kiszámíthatóvá

- fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Vivek Chaand Sehgal, a Samvardhana Motherson Group elnöke elmondta:

a Magyarországon 11 éve működő vállalkozásnak mára már hét telephelye van.

A Motherson cégcsoporthoz tartozó SMR vállalat országosan jelenleg nagyjából 3300 ember számára nyújt munkalehetőséget, míg világszerte több mint 135 ezer dolgozót foglalkoztatnak 5 kontinens 41 országának több mint 270 gyárában.

A céltudatosság a munkahelyek számában is megmutatkozik, hiszen csak Kecskeméten 450 embernek ad munkát, családjaiknak pedig megélhetést – fogalmazott a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.