BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszületett a megállapodás az idei minimálbérről

Februártól 4 százalékkal emelkedik a legkisebb kötelező munkabér.

A munkaadói és a munkavállalói oldal is elment a végletekig. Egy olyan kompromisszum született, ami még elviselhető a magyar cégeknek – mondta a Világgazdaság érdeklődésére Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára. a megállapodás aláírását követően.

Ennek értelmében a minimálbér 2020. február elsejétől bruttó 161 ezer forintról 167 400 forintra, a garantált bérminimum pedig bruttó 210 600 forintról 219 000 ezer forintra emelkedik 2020. február elsejétől.

Fotó: Shutterstock

Amennyiben a szociális hozzájárulási adó csökken az év közepén 2 százalékkal, a vállalkozások ígérete szerint további egy százalékkal emelkedhet a kötelező legkisebb munkabér összege, így a minimálbér bruttó 169.000 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig bruttó 221.200 forintra emelkedhetne júliustól.

Perlusz László reményét fejezte ki, hogy az év végére a magyar gazdaság megközelítheti a 2019-es szintet, amivel tovább javulhatnak a kilátások. Úgy fogalmazott, hogy a gazdaságban nagyon sok potenciál van még. A VOSZ főtitkára emlékeztetett, hogy idén év végén a 6 éves bérmegállapodás lejár, egyúttal jelentős eredményeznek nevezte, hogy sikerült végig vinni a programot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.