BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már elérhető a családikedvezmény-kalkulátor

A NAV oldala egy újabb segítséggel bővült.

A családikedvezmény-kalkulátor az éves bevallás elkészítéséhez nyújt segítséget, a program kizárólag a felhasználó által megadott adatok alapján számol, ezért célszerű a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolások adatai alapján kitölteni – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldaláról.

A bevallás kitöltésekor nyilatkozni kell az eltartottakról, kedvezményezett eltartottakról, közös igénybevétel, megosztás esetén ennek tényéről, ha a bevallástervezet már tartalmazza ezeket az adatokat, akkor célszerű azokat ellenőrizni.

Fotó: AFP

A NAV felhívja arra a figyelmet, hogy a családi járulékkedvezmény alapjaként az adóalap után meghatározott, az adózót terhelő járulék vehető figyelembe. Ez például azt jelenti, hogy a munkabére után családi járulékkedvezmény alapjaként megállapított járulék nem lehet több, mint

az adóalap 17 százaléka 2019-ig, az adóalap 18,5 százaléka 2020-tól.

A Jogszerű családi kedvezmény kiszámítása kalkulátor segítségével meg lehet határozni az év közben jogszerűen és jogosulatlanul igénybe vett családi járulékkedvezmény összegét.

A családi kedvezményről bővebben A családokat érintő adóalap-kedvezmények című 73. számú információs füzetben lehet tájékozódni – közölte az adóhivatal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.