BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor Péterffy Tamással tárgyalt

Megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, amely az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a 80-as évek elején

– emlékeztetett Havasi Bertalan. Hozzátette: a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is – mondta a sajtófőnök.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbb újraindítása és a munkahelyek megvédése valamint újak teremtése érdekében.

A Wall Streethez és a nyugat-európai piacokhoz képest erősen alulértékeltek a magyar tőzsdei részvények

mondta el a Világgazdaság kérdésére Péterffy Tamás, a Budapesti Értéktőzsdén tartott ünnepélyes becsengetést követően tartott sajtótájékoztatón. A rendezvényre abból az apropóból került sor, hogy

a cégcsoporthoz tartozó Interactive Brokers Central Europe a BÉT tagjává vált.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nagyvilágban Thomas Peterffy néven ismert üzletember, aki ez alkalommal kérte, hogy eredeti magyar nevén szólítsák az újságírók,

a Brexitre tekintettel döntött arról, hogy a cég eddigi londoni uniós központja helyett Írországból és Budapestről szolgálják ki a befektetőket.

Hozzátette, eredetileg teljes európai központját Magyarországon akarta letelepíteni, ám a saját cégén belül, illetve partnereivel folytatott harc eredményeként végül az a kompromisszum győzött, hogy Közép-Európát Pestről, Nyugat-Európát pedig Dublinból érik el. A magyar fővárosban a cég tervei szerint 100 főt kíván alkalmazni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.