BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ígéretesen indult az év a kereskedelmi szálláshelyeken

Öt és félszeresére nőtt a vendégéjszakák száma 2021 januárjához képest idén januárban, 2019 azonos hónapjához mérten viszont 38 százalékkal csökkent a KSH gyorsjelentése szerint.

Több mint hétszeresére, 23 milliárd forintra növekedett az összes bruttó árbevétel folyó áron a kereskedelmi szálláshelyeken idén januárban az előző év azonos hónapjához mérten – közölte a KSH. A statisztikai hivatal csütörtökön közzétett gyorsjelentése szerint 

a belföldi vendégek száma több mint hatszorosára, a vendégéjszakáké közel négy és félszeresére emelkedett a kereskedelmi szálláshelyeken. 

A belföldi vendégek száma 225 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 504 ezer volt. Az éjszakák 80 százalékát szállodákban töltötték, ezek száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva mintegy öt és félszeresére emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom csaknem kétszeresére nőtt a tavaly januárihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a belföldivendég-éjszakák valamivel több mint ötödét regisztrálták.

 A külföldi vendégek száma közel kilenc és félszeresére, a vendégéjszakáké hét és félszeresére emelkedett. 

A szálláshelyekre érkezett 170 ezer vendég összesen 447 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 87 százalékát szállodában regisztrálták, ez közel nyolc és félszeres bővülés 2021 januárjához képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák közel kétharmadát kötötték le.

Széchenyi-pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken hússzorosával többet, összességében 1,5 milliárd forintot fizettek a plasztiktulajdonosok.

Januárban az összes vendégéjszaka 53 százalékát belföldi vendégek töltötték el a hónap egy részében vagy egészében nyitva lévő 1807 kereskedelmi szálláshelyen, amelyek közül 701 szálloda, 743 pedig panzió volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.