BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Varga Mihály a nemzetgazdasági érdekekről

A mai háborúval, szankciókkal, energiaválsággal terhelt időszakban kiemelt jelentősége van a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás erősítésének – jelentette ki Varga Mihály az OTP Fáy András Alapítvány alapításának 30. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Pénzügyminisztérium közleménye alapján. A tárcavezető hangsúlyozta: nemzetgazdasági érdek a pénzügyi tudatosság erősítése, mert hosszabb távon jelentős hatása van a családok jólétére és a vállalkozások teljesítményére.

Varga Mihály rámutatott,

ahhoz, hogy a jövő generációi optimális döntéseket hozhassanak, érdemes már gyermekkorban elkezdeni a pénzügyi kompetenciák fejlesztését.

A jövőtudatos gondolkodás fiatalkori elsajátítása megalapozhatja a családi kassza takarékos kezelését, az öngondoskodást és az előtakarékosságot egyaránt – szögezte le. A miniszter felhívta a figyelmet: napjainkban az informatikai forradalom mindent átalakít és kibővít, amely a pénzügyi lehetőségeinket naponta tovább terebélyesíti egyre több területet érintően. Ezért kell segítséget nyújtani az embereknek ahhoz, hogy olyan pénzügyi ismereteknek legyenek a birtokában, amelyekre a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez, és ha kell, a hitelek felvételéhez szükségük van. A cél az, hogy a lakosság a pénzügyeit a megfelelő ismeretek birtokában, az elérhető előnyöket és a felmerülő kockázatokat körültekintően mérlegelve, és a korszerű eszközöket alkalmazva intézze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.