BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ön a Bankholding ügyfele? – erre kell figyelnie

Az április 30-án lezáruló fúzió Magyarország második legnagyobb, hazai tulajdonú pénzintézetét hozza létre. Az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével jön létre az MBH Bank.

Hamarosan lezárul egy régóta tartó folyamat, április 30-án egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, ezt követően a létrejövő hitelintézet MBH Bank Nyrt. név alatt, egységes arculattal működik tovább, és Magyarország második legnagyobb, tisztán hazai tulajdonú pénzintézete lesz.

20210117 BudapestA Bankholding bankjai MKB Bank
MBK Bank
Fotó: Kallus György / VG

Az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését övező napokban a bankcsoport tervezetten és ütemezetten átállítja az egyes informatikai rendszereit. A műveletek gördülékeny végrehajtása érdekében a tagbankok április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tartanak.

Az ügyfelek ezen időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak igénybe venni.

Az átállást a bankok a hosszú hétvégére időzítették, hogy az minél kevesebb gondot okozzon az ügyfeleknek.

Megtörténik az átállás, napokon belül elindul a második legnagyobb bank Magyarországon

A hónap végével egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, amelynek révén – MBH Bank néven – létrejön a második legnagyobb hitelintézet a hazai piacon. Az átállás április 27. és május 2. között lesz, ám a részleges bankszünnapok időtartama alatt is folyamatosan tájékoztatják az ügyfeleket a legfontosabb tudnivalókról.

Több szolgáltatást is érint a hétvégi átállás

A két tagbank ügyfelei számára fontos tudnivaló, hogy az átállás nem érinti a fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, az említett szolgáltatások az egyesülési hétvége alatt is zavartalanul működnek. Szintén könnyebbség az ügyfeleknek, hogy a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek mind az átállási hétvégén, mind pedig azt követően is használhatják.

Az MKB Bank és a Takarékbank, illetve május 1-jétől az egyesült MBH Bank bankfiókjai

  • április 28-án (pénteken) egységesen 12 óráig tartanak nyitva,
  • április 29-től május 1-jéig a hétvége és ünnepnap miatt zárva tartanak.

A pénzintézetek ügyfelei az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások tekintetében leállásokat tapasztalhatnak. A digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton való készpénzfelvételben pedig rövidebb szolgáltatáskiesésekre kerülhet sor.

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom és a kártyahasználat május 1-jén 14 órára áll vissza a megszokott működésre.

Május 2-án, kedden már a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés. A megadott időintervallumok az egyesülési feladatokhoz kapcsolódó maximum-időtartamot jelentik, így amennyiben a bankcsoport hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy ezeket a szolgáltatásokat is hamarabb teszi elérhetővé az ügyfelek kényelme érdekében.

Fontos változások lesznek május elseje után

Fontos, hogy a korábbi MKB Bank- és Takarékbank-ügyfelek fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya- és hitelszámlaszáma nem változik, ezzel kapcsolatban nincs teendőjük. A használatban lévő érvényes bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően is használhatják.

Amennyiben valakinek az érintett bankoknál személyi kölcsöne, jelzálog-, folyószámlahitele vagy Babaváró hitelszerződése van, úgy ezzel kapcsolatban sincs teendő, a megkötött kontraktusok az eredeti szerződési feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább május 1-jét követően is. Az ezekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon lesz elérhető.

Az ügyfelek május 1-jétől – a megszűnő Takarék Videobank kivételével – változatlan szolgáltatásokkal, azonban új elnevezésekkel és arculattal használhatják tovább a megszokott banki elektronikus csatornákat.

Pénzfelvétel, bankautomata
Ön a Bankholding ügyfele? – erre kell figyelnie.
Fotó: Löffler Péter / MW

Amennyiben valaki mindkét egyesülő bank ügyfele, a fennálló banki termékeket az egyesülést követően még nem látja majd egy felületen, továbbra is a meglévő elektronikus csatornákat kell használnia. Az elektronikus csatornák egységesítésén a bankcsoport munkatársai folyamatosan dolgoznak. Az ügyfelek az egyes jogelődökhöz kapcsolódó, külön-külön internetbanki bejelentkezési felületeket május 1-jétől az MBH Bank hivatalos honlapján, a www.mbhbank.hu oldalon, az Online bankolás gombra kattintva érhetik el.

Kibővített ATM-hálózat várja az ügyfeleket

Az egyesülést követően az MKB Bank ATM-hálózata a Takarékbank ATM-hálózatával bővül, így az MBH Banké lesz az egyik legkiterjedtebb hazai ATM-hálózat. A bankcsoport kibővült hálózatán keresztül így az ügyfelek országszerte 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni. Az ATM-ek funkcionalitásával, szolgáltatásával kapcsolatban a pénzintézet honlapján az ATM-keresőben, illetve az ATM-re kihelyezett matricák alapján lehet tájékozódni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.