BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton a HRP Europe és a Biotech USA vezetőivel egyeztetett

A HRP Europe Kft. és a Biotech USA Kft. is részt vesz a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramban. A program 1000 milliárd forintos keretéből eddig 839 milliárdnyi hitelkérelmet hagytak jóvá, a szerződött kölcsönök értéke 641 milliárd forintot ér el, a kifizetések összege pedig meghaladja a 380 milliárdot.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a HRP Europe Kft. és a Biotech USA Kft. budapesti központjába látogatott, ahol a két vállalat vezetőivel tárgyalt. 

20230602 Budapest Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20230602 Budapest 
Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az egyeztetések apropóját az adta, hogy mindkét cég részt vesz a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramban. A megbeszéléseken a felek áttekintették az aktuális gazdasági és piaci helyzetet, a jövőbeli beruházásokat, valamint közvetlen visszajelzést adtak a finanszírozás igénylése során tapasztaltakról – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleménye. 

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram eredetileg biztosított 700 milliárd forintos kerete egy hónap alatt kimerült, így a kormány 1000 milliárdra emelte a rendelkezésre bocsátható források összegét. 

A hitelprogram sikerének hátterében az áll, hogy a jelenlegi magas kamatkörnyezetben a vállalkozások számára rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix kamat mellett érhető el forrás forinthitel esetén jellemzően legfeljebb 6, euróhitelnél pedig maximum 3,5 százalékos szinten.

Az egyeztetések során a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, hogy a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram előrehaladása megfelelő, 

az 1000 milliárd forintos keretből eddig 839 milliárdnyi hitelkérelmet hagytak jóvá, a szerződött kölcsönök értéke 641 milliárd forintot ér el, a kifizetések összege pedig meghaladja a 380 milliárdot. 

Nagy Márton az egyeztetéseken hangsúlyozta, hogy a gazdaságnak minél több olyan sikeres magyar cégre van szüksége, mint amilyen a HRP Europe és a Biotech USA, amelyek folyamatosan beruháznak, növelik a termelékenységüket és a versenyképességüket. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.