BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdődik az akkumulátor-szakemberek képzése Európában – Hirtelen nyolcszázezer ember kell

Az európai akkumulátorgyártás egyik nagy kihívása, hogy szükség van hozzá a megfelelő szakembergárdára. Ennek érdekében a ManpowerGroup és az EIT InnoEnergy Skills Institute összefogott, hogy akár online, akár jelenléti oktatásban elinduljon a hozzáértő akkumulátor-szakemberek képzése. A tervek szerint 2025 végéig nyolcszázezer dolgozót akarnak felkészíteni Európában erre a munkára.

Megállapodást kötött a ManpowerGroup és az EIT InnoEnergy Skills Institute: együttes erővel 2025 végéig 800 ezer dolgozót képeznek ki, hogy megfelelő mennyiségű munkaerő álljon rendelkezésre az Európai Unióban az akkumulátoripari beruházások minden területén.

 

Ez azonban csak az egyik része a két szervezet közötti együttműködésnek, amelyet a megújuló energetikai szektor idei éves seregszemléjén, az amszterdami The Business Booster eseményen jelentettek be. Az európai zöldátmenet megvalósításához több millió jól képzett ember munkájára lesz igény, akiknek a felkészítését folyamatosan végzik a jövőben.

A ManpowerGroup és az InnoEnergy Skills Institute kooperációjának keretében 

hetven keresett munkakörben, mások mellett akkumulátortechnikusok, elektromosjárműtöltő-karbantartók, termelési mérnökök számára biztosítanak hamarosan gyorsított virtuális és személyes képzéseket.

„Ez a partnerség egyszerre befektetés az emberekbe és a fenntartható jövőbe. Köszönhetően annak, hogy olyan egyéni karrierek valósulhatnak majd meg, amelyek mindannyiunk számára előnyökkel járnak. Az EIT InnoEnergyvel való együttműködés révén tehetséges szakembereket fogunk biztosítani a nulla kibocsátásra átálló, szén-dioxid-mentes Európa megteremtéséhez” – mondta a ManpowerGroup észak-európai regionális elnöke, Riccardo Barberis, akihez kapcsolódva Oana Penu, az EIT InnoEnergy Skills Institute vezetője kifejtette: fel kell gyorsítani a sok százezer munkavállaló átképzését, hogy az európai fenntarthatósági célok támogatásához szükséges készségeket minél előbb minél többen elsajátíthassák.

Az EIT InnoEnergy Skills Institute rugalmas, több mint tíz nyelven elérhető képzései online kurzusokat, valamint virtuális, illetve személyes laboratóriumi órák kombinációját foglalják magukban. Alkalmasak arra, hogy azok, akik pályamódosításra készülnek, átképezzék magukat, és rátermettségüket tanúsíthassák a zöldmunkakörökben. A pályakezdőknek pedig lehetőséget nyújt arra, hogy az induláshoz szükséges képességeket, készségeket megszerezzék a zöldenergiával kapcsolatos területeken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.