BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről

A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását. A várható érdemi változások még szélesebb kör számára teremthetnek lehetőséget a támogatás igénybevételére.

Az otthonfelújítási program (RRF-REP-10.13.1-24) keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával ösztönzi az 1990 vége előtt épült családi házak energetikai korszerűsítését.

20210623 Budapest Elkészült Budapest legszélesebb sétálóutcája.Cordia International Zrt.  Futureal csoport Újabb állomásához érkezett a Corvin Sétány, Közép-Európa egyik legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme: szerkezetkész a Grand Corvin második ütemében épült utolsó lakóháza is. A beruházással 22 hektár terület újult meg. Összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg. Sajtóbejárás Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Folytatódik az otthonfelújítási program / Fotó: Kallus György

Az európai uniós társfinanszírozású program jóvoltából legfeljebb 20-22 ezer lakóépületen valósulhatnak meg fejlesztések. A legalább 30 százalékos energiamegtakarítást eredményező beruházások révén a támogatott családok könnyebben tarthatják fogyasztásukat a rezsivédett sávhatár alatt.

A felhívástervezet társadalmi egyeztetésén minden korábbit meghaladó mennyiségű, több mint 500 észrevétel érkezett be. Az indokolt javaslatok programba illesztése még szélesebb kör előtt nyithatja meg a támogatási lehetőséget. A végleges feltételrendszerről és a program indulásáról a következő kormányülésen születik döntés.

A változtatás több időt biztosít a családoknak és a kivitelezőknek az otthonfelújítási program megnyitásáig szükséges előkészületek megtételére. A teljes lakossági MFB Pont Plusz hálózat kialakítása a tervezett ütemezést megelőzve halad előre annak érdekében, hogy a fiókok felkészülten álljanak az igénylők rendelkezésére a kölcsönkérelmek személyes benyújtásához.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.