BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együttműködik az MBH Bank és a HEPA

A cél, hogy még hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az exportpiacra való kilépést tervező magyar vállalatokat.

Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, azzal a céllal, hogy a két vállalat tevékenységének és ügyfélkörének összehangolásával még hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az exportpiacra való kilépést tervező magyar vállalatokat. 

Fotó: MBH Bank

 

Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük és annak megtervezése során. Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Mind az MBH Bank, mind a HEPA elkötelezett a magyar gazdaság szereplőinek támogatása és versenyképességük javítása iránt, aminek egyik alappillére a külföldi piacokon való megjelenés; a létrejött együttműködés lehetőséget teremt a vállalatok számára, hogy alacsonyabb költségekkel és hatékonyabb módon tudjanak uniós és hazai pályázatokon indulni, illetve szakmai rendezvényeken is részt venni.

„Magyarország egyik vezető hitelintézeteként kiemelt célunk és felelősségünk a magyar vállalatok támogatása, itthon és külföldön egyaránt. Rengeteg exportorientált vállalatot érünk el tevékenységünk során, a mostani együttműködéssel pedig hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat. Szeretnénk továbbá elérni azt a több száz magyar vállalatot, amelyekre támaszkodva megvalósulhat a nemzeti bajnok cégek számának duplájára emelése. Nemzeti bajnokokból pedig úgy lehet még több, ha a vállalatok minél több és hatékonyabb támogatást kapnak, például az exporttevékenységük megszilárdítása során. Az MBH Bank az egyik fő támasza kíván lenni ezeknek a vállalatoknak, ez pedig a HEPA hozzáértésével és eszközrendszerével kiegészülve reális cél” – mondta Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A HEPA célja a magyar vállalkozások partnerségeinek és külpiacra lépésének elősegítése, amely kapcsán ugyanúgy fókuszálunk az exportáló KKV-k számának és arányának növelésére, mint a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására például külföldi gyártókapacitások létrehozása során. Aktívan keressük az olyan partnerségeket, amelyek segítenek komplexen támogatni a magyar vállalatok exportfejlesztését

– emelte ki Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese. „Mivel az exportügyletek finanszírozásának kérdése mindig különösen fontos szempont, így azt reméljük, hogy az MBH Bankkal elindult együttműködés keretében még teljesebb lehet a cégek exporttevékenységének erősítéséhez nyújtott szolgáltatáspalettánk” – tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.