BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik a szekszárdi uszoda építése

Elrajtolt a projekt, befejezik a félbehagyott szekszárdi uszodát. Egy versenymedencével és egy tanmedencével ellátott uszoda jön létre a szekszárdi gyógyfürdő szomszédságában. A tervek szerint a beruházás a jövő nyár végére fejeződik be.

Újraindult az uszoda építése Szekszárdon, május 24-én átvette a félkész városi uszoda munkaterületét a VEMÉV-SZER Kft. és a Laterex Építő Zrt. konzorciuma. A beruházásra azért van szükség, mert miután a város 70-es években épült uszodáját 2015-ben statikai okok miatt bezárták, azóta egy ideiglenesen lefedett medencét használnak a 34 ezer lakosú város lakói – írta meg a Magyar Építők.

uszoda
Az épület gerincét egy versenymedence és egy tanmedence adja / Fotó: Magyar Építők

 

A város 2022-ben az uszodaépítés leállításáról döntött

Ahogy korábban lapunk is megírta, a projekt azután kezdődhetett el, hogy 2018-ban kihirdették az új uszoda építésére kiírt kivitelezői közbeszerzés nyertesét. Az akkori hirdetmény egy háromszintes új épületet irányzott elő a strand- és élményfürdő területén a meglévő főépülethez kapcsolódva. Az építési projekt elkezdődött, ám a Teol tavalyi cikke szerint 2022-ben a város képviselő-testülete az uszodaberuházás építési szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról döntött.

A beruházás folytatásához kapcsolódóan a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: céljuk a korábban félbehagyott projekt befejezése, amelynek részleteiről elmondta, hogy

az épület gerincét egy versenymedence és egy tanmedence adja, a kiszolgálóhelyiségek mellett szaunát is kialakítanak.

Energetikai korszerűsítés is történik

„A kivitelezők már felépítették az ideiglenes kerítést, helyére került a konténer, elkezdődött a munka. A létesítmény befejezésével egy időben az energetikai tervezés is elkezdődik, hogy a mai legkorszerűbb, leghatékonyabb megoldásokkal működhessen az új uszoda a 480 nap múlva lejáró véghatáridő után” – foglalta össze a most zajló folyamatot Máté Péter, a tolnai vármegyeszékhely Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának tagja, akitől a fejlesztés hátteréről a Világgazdaság megtudta, hogy

az uszoda befejezésének költsége csaknem 3,5 milliárd forintot tesz ki, amely az üzemeltetéssel együtt kormányzati forrásból valósul meg.

A beruházás újraindításakor elhangzott, hogy a projekt az átvétel után 60 százalékos készültségről indul újra, és jövő nyár végi átadással tervezik. A fejlesztés befejeztével egy rekreációs központ jön létre, hiszen az élményfürdőt és a sportkomplexumot a szomszédos uszoda egészíti majd ki.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.