BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vezető amerikai tanácsadó cég: Magyarország hátát nézi Kelet-Európa

Nincs jobb befektetési helyszín Magyarországnál, és ezt az egyik legrégebbi amerikai tanácsadócég állítja.

Magyarország a régió legvonzóbb beruházási helyszíne – hívta fel rá a figyelmet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója.

Vezető amerikai tanácsadó cég: Magyarország hátát nézi Kelet-Európa / Fotó: Németi Róbert / Anadolu Agency via AFP

Joó István – aki egyben a befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztos –a Site Selection Magazine Global Best to Invest friss rangsorát idézi, amely alapján 

Magyarország ismét az élen végzett a Kelet-Európa és Közép-Ázsia kategóriában.

A Site Selection Magazine a lokációelemzés és közvetlen tőkebefektetések vezető kiadványa. A amerikai Conway Datához tartozik, amely a világ egyetlen teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynöksége a globális vállalati befektetési iparágban. A tevékenységét évtizedek óta folytatja.

Ezúttal tehát arra az eredményre jutottak, hogy Magyarország hátát nézi a szűkebb és a tágabb környezete is, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy megelőzte 

  • Litvániát,
  • Lengyelországot,
  • Szlovéniát
  • és Észtországot.


Joó István megjegyezte, hogy „a rendkívüli elismerés nem jöhetett volna létre a HIPA-nál folyamatosan kitűnő munkát végző kollégáim nélkül”, amiért köszönetet mondott.

Húsz év után ismét kínai államfő Magyarországon: történelmi látogatás egy gazdasági háború árnyékában

Elképesztő fejlődésen ment keresztül Kína azóta, hogy a 2010-es kormányváltás után Orbán Viktor meghirdette a keleti nyitás politikáját. A szerdán Budapestre érkező Hszi Csin-ping államfő látogatásának súlyát is pont ez jelenti: Kína ma már a világgazdaság egyértelmű nagyhatalma, már rég nem az az ország, amelyet bő egy évtizede megismertünk. Nagy kérdés, hogy Európa meddig megy el a jövőben a saját piacai védelmében.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.