BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olimpiai álmaikat válthatják valóra az atléták a hétvégén

Az ötkarikás álmok valóra váltásáról is szól a 129. Atlétikai Magyar Bajnokság – közölte a Magyar Atlétikai Szövetség.

Június utolsó hétvégéjén Budapesten rendezik meg a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amely a június 30-án záruló olimpiai kvalifikáció miatt kiemelten fontos lesz azoknak az atlétáknak, akik közel vannak ahhoz, hogy olimpiai indulást érő helyen zárják a kvalifikációs időszakot.

20240526_kma23
Bánhidi Farkas Petra a májusi Atlétika Országos Összetett Bajnokságon / Fotó: Koncz Márton

Az idei bajnokság az olimpiai kvalifikáció utolsó állomása, ez teszi különlegessé több versenyző számára. Ezért fontos, hogy a Lantos Mihály Sportközpont gyors és jól felszerelt pályáján tudjuk megrendezni

– közölte Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója a szervezet közleménye szerint. 

Az igazgató kiemelte, hogy több atlétánk jó pozícióban van a Road to Paris olimpiai ranglistán. Mint mondta, itt nagyon taktikázni már nem lehet, főleg azoknak a versenyzőknek, akik egy jó helyezéssel és eredménnyel megerősíthetik pozíciójukat. Ráadásul több nemzet rendez a kvalifikációs időszak végén bajnokságot, amelyek mind Silver-kategóriásak.

A 129. Atlétikai Magyar Bajnokság szombaton 16:10-kor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, és tart egészen vasárnap este 20:45-ig. Az események egymást követik majd, éppen azért, hogy a sportág szerelmesei semmiről se maradjanak le, aMASZ YouTube-csatornáján élő közvetítéssel készül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.