BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Pesti panelár alatt vesznek Cipruson lakásokat a magyarok

Spanyolország nagyvárosai és az olaszországi nagy kedvenc, Trieszt után Ciprus ingatlanpiacán látták meg az új üzleti lehetőséget a magyar vásárlók. Nem véletlenül, hiszen Cipruson vásárolni a budapesti panelárfolyam alatt lehet még mindig, a gyorsan megtérülő, jó hozamot biztosító lakások ráadásul ezerszám épülnek.

Nemrég került a magyarok fókuszába a ciprusi ingatlanpiac, az első fecskék már évekkel ezelőtt elrepültek, mára nagy tömegek követik őket, mert az új üzleti lehetőséget sokan meglátták a szigetországban Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlan alapító tulajdonosa szerint.

Cipruson a part közelében épülnek a nyaralónegyedek több ezer kiadható és eladó lakással / Fotó: AFP

Az egyre felkapottabb ciprusi ingatlanpiaci trendeket a Világgazdaság ingatlanos podcastja, a Négyzetméter friss epizódjában vázolta fel az egyik legnagyobb magyar ingatlanközvetítő hálózat vezetője.

Évente 300 napsütötte nap

Mint Gadanecz Zoltán hangsúlyozta, a Budapestről heti két közvetlen repülőjárattal megközelíthető Cipruson évente több mint 300 napsütötte nap van, éppen ezért nagyon jó az ingatlanok kihasználhatósága. 

A helyi ingatlanberuházók 200-220 nappal számolnak, de már 200 nap alatt is tudnak garantálni olyan hozamokat, amelyek miatt érdemes befektetni Cipruson összegezte a GDN alapítója.

A megvásárolt ingatlanok kiadása esetén az összes beruházó legalább 8 százalékos hozamot garantál, emellett lakások árnövekedése még mindig 12-13 százalék körül van éves viszonylatban. Miután ez nem elrugaszkodott ígéret, hanem láthatóan tartható, a világ szinte minden tájáról folyamatosan érkeznek a vásárlók Ciprusra.

Ciprus
 

Az ingatlanok árát máig angol fontban tartják számon,

de bármilyen valutát elfogadnak a Cipruson vásárlóktól tudtuk meg Gadanecz Zoltántól. 

Teljes apparátus, a legapróbb részletekig kiépült rendszer szolgálja a vevőket, 

  • az új építésű ingatlanoknál jellemzően már az alapcsomag tartalmazza a konyha- és előszobabútort, 
  • a legextrább fokozatban pedig már a kiskanál is benne van a fiókban. 

A teljesen berendezett lakásokat rendkívül jó ár-érték arányban kínálják, ami a helyi ingatlanpiac komoly vonzereje. 

Pesti panelárak

Mindenki megtalálja a számítását a szigetország ingatlanpiacán, ahol a hatalmas tengerparti villától a garzonlakásig bármiből megfelelő kínálatot talál az érdeklődő. 

Mindezt gyakorlatilag egy budapesti panellakás egymilliós négyzetméterára alatt.

Felkapott Ciprus, de még mindig visszafogottak az árak, és vonzók a külföldi ingatlanvásárlásra készülő magyaroknak is.

Magyarországi fejjel szinte elképzelhetetlen az ottani kínálat nagyságrendje, ezresével épülnek a lakások a nyaralóövezeti lakóparkokban. A különböző tengerparti piacokat jól ismerő, több országban jelen lévő GDN Ingatlan tulajdonosa szerint a parttól néhány perces sétára lévő, nem elrugaszkodott árú 

ciprusi ingatlanokról két éve megjelent értékelés, miszerint a legjobb befektetések közé tartoznak,

még mindig valós, a jó ár-érték arányt továbbra is tartja a helyi kínálat.

Nincs túlszabályozva a piac

Cipruson magánszemélyként egy ingatlant lehet vásárolni, cégként többet is. Vásárláskor 4 százalék az illeték, és jellemzően nincsenek túlszabályozva a dolgok.

Helyi sajátosság, hogy a görög rész zömében már be van építve, ott nem nagyon lehet új, inkább csak használt lakást venni.

A monumentális építkezések a török részen jellemzők, 

az infrastruktúra gyorsan kiépül az új nyaralóövezetekhez is.

A ciprusi és a magyar lakáspiaci tendenciákat körüljáró beszélgetést itt lehet meghallgatni teljes terjedelmében:

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.