BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reagált a Wizz Air a késések miatt indított eljárásra

A légitársaság szerint minden esetben tájékoztatják az utasokat a késésekről vagy a járatok törléséről. A Wizz Air továbbá hangsúlyozta, hogy azok maradhatnak le tájékoztatásról, akik nem közvetlenül az applikációjukon keresztül veszik a jegyüket.

A Wizz Air és még több más légitársaság ellen eljárást indítottak a járatkésesek miatt. Az elmúlt napokban jelentős csúszásokról érkeztek hírek, az egyik szurkolói gép sem indult el időben, és az utasok lemaradtak a magyar–skót meccsről. A légitársaság most közleményben reagált a vizsgálatra, módosítás nélkül közöljük.

Airbus A321 of Wizz Air Team Hungary
Reagált a Wizz Air a késések miatt indított eljárásra / Fotó: NurPhoto via AFP

„A Wizz Air, amennyiben valamely járata késik, vagy járatot törölni kényszerül, minden esetben tájékoztatja az utasokat a foglalásnál megadott e-mail-címen és SMS-ben arról, mi történik a járatukkal. Szintén tájékoztatja az utasokat arról, hogy milyen módon foglalhatnák át utazásukat másik járatra, vagy igényelhetik vissza a teljes jegyárat vagy annak 120 százalékos megtérítését WIZZ-pontokban. Azok esetében azonban, akik nem közvetlenül a Wizz Air applikációján vagy a légitársaság weboldalán vásárolták meg a repülőjegyüket, hanem utazási irodán vagy online közvetítőn keresztül, közvetlen elérhetőség hiányában a foglalást intéző irodának küldi meg a légitársaság ezeket az információkat. 

Így ezek az utasok – attól függetlenül, hogy a Wizz Air eleget tesz tájékoztatási kötelezettségeinek – lehetséges, hogy nem vagy csak késve kapnak tájékoztatást. 

A légitársaság mindenben segíti Budapest Főváros Kormányhivatalának munkáját az eljárás sikeres lefolytatása érdekében.”

A Wizz Air mellett a Ryanair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben indított eljárást a Budapest Főváros Kormányhivatala az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán. Az ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.