BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Debrecen
repülőtér

Újraindul a légi közlekedés a debreceni repülőtéren

Megtörténtek a megfelelő állapotfelmérések és műszaki ellenőrzések, és csütörtöktől ismét üzembe helyezik a debreceni repülőteret.

A Debrecen Nemzetközi Repülőtér várhatóan 2024. július 18-án, csütörtökön, helyi idő szerint 00.30 órától ismét tudja fogadni az érkező és innen induló járatokat – írta szerdai közleményében a reptér.

Debrecen
repülőtér
A debreceni reptér holnaptól ismét üzemel / Fotó: Belga via AFP

A Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdték a futópályán múlt hét csütörtök keletkezett sérülés javíttatását, a betontáblák cseréjét. Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe.

Mint írták, az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a Debrecen Nemzetközi Repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé, így a 04.00 és 19.00 óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik kollégáik az utasok tájékoztatását.

Kiemelték, hogy továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal, valamint utazási irodákkal, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabban tájékoztathassák utasaikat.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, a Wizz Air kedden bejelentette, hogy a Debrecenben állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át október 27-én. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér sajnálatát fejezte ki, hogy a társaság a légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott. A cívisvárosban megerősítették: a nyári menetrendet és ezzel az utasélményt semmilyen formában nem érinti hátrányosan a döntés, minden jelenlegi járat zavartalanul közlekedik.

Az áttelepítésre 2024. október 27-én kerül sor, a nyári menetrendet nem érinti a változás. Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetők lesznek a légitársaság járatai

  • Burgaszba,
  • Lárnakába,
  • Londonba
  • és Rómába. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.