BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Silvanus Hotel

Nagyobb volt a baj, mint gondolták a tavasszal leégett visegrádi szállodában

Nyár végére tervezték, hogy elkészül a márciusban leégett visegrádi szálloda két szintjének újjáépítése, de a munkálatok közben kiderült, hogy a gépészet és az elektromos hálózat is jobban sérült, mint arra számítottak. Végül mégis elképesztően rövid idő, mindössze nyolc hónap alatt megvalósul az álom, és az igazi közönségkedvenccé vált hotel már novemberben fogadhatja az első vendégeket.

Óriási kárt okoztak a március elején fellobbant lángok a visegrádi Hotel Silvanus épületében, melynek részleges helyreállítását és két szinten a vendégek fogadását augusztusra, a teljes nyitást szilveszterre tervezték. Amint arról azonban elsőként a Kemma, a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál beszámolt, csak novemberben érkezhetnek az első vendégek.

Silvanus
Még az idén újra fogadhat vendéget a visegrádi szálloda, ahol már a belső munkálatok is elkezdődtek / Fotó: Silvanus Hotel / Facebook

A múlt héten érkezett óriási mérföldkőhöz a leégett szálloda helyreállítása, ekkorra készült el ugyanis a tetőzete, és elindulhattak a belső munkálatok. Erről a Silvanus Facebook-oldalán számoltak be, amelyen három-négy naponta, a tűzvész óta rendszeresen tájékoztatják a régi és a növekvő létszámú új vendégkört az aktuális helyzetről, tervekről.

A példátlan közösségi aktivitás már számokban is mérhető: a Silvanusnak immár 116 ezer követője van a közösségi oldalán. Összehasonlításként: a világ legjobb szállodái között jegyzett Four Seasons Hotel Gresham Palace Facebook oldalát 48 ezren követik, ami szintén nem számít kevésnek.

A visegrádi szálloda aktivitásokban is példamutatóan ötletes. Például március végén, alig két héttel a tűzvész után bejelentette, hogy tettekre, illetve pénzre váltja azt a több ezer segítő szándékú felajánlást, amely hozzájuk érkezett. Ekkor hirdették meg A szív téglája akciót, melynek keretében adományt gyűjtöttek, és az újranyitás után beváltható utalványokat értékesítettek, anyagi forrást gyűjtve az újjáépítéshez.

https://www.facebook.com/hotelsilvanus/?locale=hu_HU,Hotel Silvanus Facebook
kiégett, leégett, tűz, tűzeset, tűzoltók, visegrád
Ez maradt a tűz eloltása után, a teljes felső emeletet el kellett bontani / Fotó: Hotel Silvanus Facebook

A tűzkárt szenvedett visegrádi Silvanus Hotel helyreállításához 60 millió forinttal hozzájárult a Magyar Turisztikai Ügynökség is. A négycsillagos szálloda jelentőségét mutatja, hogy 

hozzá kötődött tavaly az összes visegrádi vendégéjszaka több mint egyötöde, 

a térség belföldi szállásforgalmának 4 százaléka. 

A turisztikai szakportál összefoglalója szerint a visegrádi Hotel Silvanust 1971-es megnyitása óta a Dunakanyar közkedvelt szállodájaként tartják számon. 

Mint írják: 

  • a szálláshely az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait, 
  • 2018-ban elnyerte például az Év Hotele címet, majd
  • elsőként lett az országban „zöldszálloda”. 

Népszerűségét jól mutatja, hogy a tűzeset hétvégéjén egy nemzetközi konferenciának adott volna otthont, melynek 151 szobájából 143-at töltöttek meg vendégek 2024. március 9-én.

Silvanus
Itt tartanak most a visegrádi munkálatok / Fotó: Silvanus Hotel / Facebook

A lángok fellobbanásakor kétszáz vendég tartózkodott az épületben – emlékeztetnek.

A Hotel Silvanus az újjáépítés alatt sem válik meg dolgozóitól, a szálloda csapata ugyanis az eddigi sikereik záloga. 

Valószínű, hogy

a visegrádi hotel megnyitása az idei év egyik legjobban várt turisztikai eseménye.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.