BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Diverse aircraft landing

Debrecenben sajnálják a Wizz Air döntését

A Wizz Air kedden bejelentette, hogy a Debrecenben állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át október 27-én. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér sajnálatát fejezte ki, hogy a társaság a légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott. A cívisvárosban megerősítették: a nyári menetrendet és ezzel az utasélményt semmilyen formában nem érinti hátrányosan a döntés, minden jelenlegi járat zavartalanul közlekedik.

A Wizz Air kedden bejelentette, hogy a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren állomásozó repülőgépét Budapestre helyezi át. Az áttelepítésre 2024. október 27-én kerül sor, a nyári menetrendet nem érinti a változás. Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetők lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába. 

Wizz Air, Debrecen
A Wizz Air októberben Budapestre helyezi át a Debrecenben állomásozó repülőgépét / Fotó: NurPhoto via AFP

Debrecenben sajnálják a Wizz Air döntését

A jelenleg a cívisvárosban szolgálatot teljesítő repülőgép Magyarországon marad: meglátásuk szerint az Airbus A321neo továbbra is támogatja a Wizz Airt abban, hogy Magyarországról megfizethető áron, minél zökkenőmentesebben repítse el az utasokat több mint 30 ország mintegy 70 úti céljára. 

A munkahelyek megőrzését és a folyamatos fejlődési lehetőséget szem előtt tartva a Wizz Air minden érintett kollégájának alternatív állásokat ajánlott fel magyarországi, európai és Európán kívüli bázisain.

Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan közvetlenül e-mailben értesíti. 

A Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság

sajnálatát fejezte ki, hogy a Wizz Air a légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott.

„Tájékoztatjuk az utazóközönségünket, hogy a nyári menetrendet és ezzel az utasélményt semmilyen formában nem érinti hátrányosan a légitársaság mai döntése. Minden jelenlegi járat zavartalanul közlekedik” – írják közleményükben, kiemelve: a Covid-időszakot követően

a Debrecen Nemzetközi Repülőtér forgalma dinamikusan növekszik, 2023-ban már ismételten átlépte a 300 ezer fős utasforgalmat, melyet 2024-ben 10 százalék körüli növekedés jellemez,

köszönhetően a Debrecenben és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek. 

„Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsuk, és megfeleljünk az utazóközönség elvárásainak a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatai mellett,  mint Tel-Aviv, Eindhoven, további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben.”

Tovább folytatjuk a repülőtéren megkezdett infrastruktúra-fejlesztéseket is, hogy a visszatérő és új járatok utasai számára a legmagasabb komfortot biztosítsuk. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér céljai változatlanok, a régió legjelentősebb regionális repülőtere kíván lenni – közölte a Debreceni Nemzetközi Repülőtér. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.