BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárdból fejleszti az óvodai gasztronómiát a békési mintaváros

Két pályázatot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Csorvás. A kisvárosban többek között az óvoda is megújul.

Az óvoda bővítésére és a napközikonyha felújítására nyert el félmilliárd forint uniós támogatást a Békés vármegyei Csorvás önkormányzata. Mindkét támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből nyerték el. Százmillió forintból új, minimum 20 fős csoportszoba épül a meglévő óvodaépület bővítésével. Az új létesítményrész hasznos alapterülete 181,5 négyzetméter lesz; a támogatásból eszközöket is tudnak vásárolni.

close-up, showcase with dishes in modern Self service canteen, cafeteria, mess hall, factory employees having lunch in the canteen, they are Served Meal In factory Canteen
menza, napközi, óvoda, konyha
Csorváson fejlődik az óvoda és a napközis konyha / Fotó: NorthPhoto (illusztráció)

Habár Békés vármegye népessége összességében csökkent, Csorvás lélekszáma 2020 óta 120-130 fővel növekedett. Emiatt tavaly ősszel átadtak egy 165 millió forintos támogatásból megvalósított, nyolc férőhelyes minibölcsődét is. A helyi közétkeztetést végző napközikonyha fejlesztésére és felújítására 400 milliót fordíthat a több mint négyezer lakosú város önkormányzata. Bővülnek és megújulnak a konyhaüzem helyiségei, és új, korszerű konyhatechnológiai eszközöket vásárolhatnak.

A fejlesztés eredményeként 100 adaggal 600-ra bővül a konyha összkapacitása, így biztonsággal tudja majd ellátni a megnövekedett gyermek- és szociális étkeztetési feladatokat – emelte ki pénteki közleményében az önkormányzat.

Mindkét beruházás esetében a közeljövőben írják ki a közbeszerzési eljárásokat. Az óvodát szerződés szerint 2026 június végéig, a konyhát az év végéig kell befejezni. Kiemelték, hogy a város a közeljövőben a zeneiskola energetikai felújítására is szeretne pályázatot beadni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.