BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valami különlegeset helyeztek el a Telekom központjánál

Rendhagyó eseménnyel ünnepelt a WING, miután a Liberty, az ország egyik legmodernebb és ESG-konform vegyesfunkciós komplexuma a záró állomásához érkezett. Átadták a projekt második ütemét, amely összesen húszezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magába. A záróünnepségen sor került a Telekom Campus és a Liberty épülete között elhelyezkedő kortárs alkotás, egy térplasztika felavatására is.

Újabb 20 ezer négyzetméternyi irodaterület átadásával és egy kortárs műalkotás bemutatásával zárta a WING a Liberty fejlesztését – közölte a társaság, amely a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain is meghatározó részesedéssel rendelkezik.

Grandiózus térplasztika került a két épület közé / Fotó: Wing

A Liberty, a WING most befejezett fejlesztése az ország egyik legmodernebb és ESG-konform vegyesfunkciós komplexuma lett, amely a projekt második ütemének átadásával lezárult.

Az ünnep részeként került sor a Telekom Campus és a Liberty épülete között a  WING Lemniszkáta térplasztika felavatására.

A Szalay Péter által tervezett 

8 méter széles és 4 méter magas rozsdamentes acélból készült alkotás kapuszerűen ível át a járókelők által használt téren.  

A szobor tervezésénél fontos szempont volt, hogy az acél konstrukció által megjelenített térgörbe geometriájában a két épülettömeget egyesíti. 

Egyik fő nézete a lemniszkátát, vagyis a végtelen jelet rajzolja ki, ami számos asszociációra kínál lehetőséget.

A végtelen jelével zárult a projekt /Fotó: Wing

A Könyves Kálmán körút-Albert Flórián út kereszteződésénél található WING iroda- és szállodafunkciókat kínáló mixed-use fejlesztése, a Libertykomplexum közel 80 százalékban időközben már bérlőre talált. A Liberty mint energiahatékony zöld ingatlan felépüléséhez a Baross Gábor Tőkeprogram ingatlanalap alprogramjának keretében befektetett állami forrás is hozzájárult. A Tőkeprogram pályázati eljárásában nyertes ingatlanalapok számára a Magyar Fejlesztési Bank társbefektetőként nyújtott forrásokat, így járulva hozzá a beruházási aktivitás növeléséhez, az energiahatékonyság javításához, valamint zöldfejlesztések megvalósításához.

Nagy hangsúly a kortárs művészeti értékeken

Fontos, hogy az épített környezetből ne tűnjön el a kortárs művészet. 

Ehhez azonban olyan újfajta együttműködésekre van szükség a beruházók, ingatlanfejlesztők, tervezők és a képzőművészek között, amelyek az elmúlt évtizedekben egyre ritkábban alakultak ki Magyarországon. A WING vállalása elsősorban azért példaértékű, mert nyitott a kortárs képzőművészet kísérletező tendenciáira, s így végül egy kelet-közép-európai összefüggésben is jelentős alkotás valósulhatott meg” – mondta Mélyi József, a WING Kortárs Művészeti Program kurátora.

A kortárs művészet támogatása a WING 25 éves fennállása során számos projektjében megjelent, és a társaság a tervek szerint a jövőben is nagy hangsúlyt fektet majd művészeti értékek létrehozására – közölték.

A WING célja az is, hogy a létrehozott ingatlanfejlesztésekkel inspirálja azok felhasználóit, tágabb értelemben a városlakókat, illetve a turistákat egyaránt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.