BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő rekordot döntött meg Varga Mihály

Nincs pénzügyminiszter Európában, aki régebb óta lenne hivatalban, mint a magyar. Varga Mihály már majdnem 4700 napja tölti be a posztot.

A magyar történelem leghosszabb ideig hivatalban lévő pénzügyminisztere Varga Mihály. A tárcavezető 4692 napja tölti be a pozíciót, vagyis a jövőhéten eléri a 4700 napos hivatali időt.

VARGA Mihály
pénzügyminiszter
Varga Mihály Európa legrégebb óta hivatalban lévő pénzügyminisztere / Fotó: Hegedüs Róbert

A korábbi rekordtartó Lukács László volt, aki a 19. század végétől a 20. század elejéig volt Magyarország pénzügyminisztere, 4634 napon keresztül – írta meg a Bors.

A toplista:

  • Varga Mihály - 4692 nap
  • Lukács László - 4634 nap
  • Wekerle Sándor - 3638 nap
  • Faluvégi Lajos – 3335 nap
  • Szapáry Gyula – 2991 nap

Varga Mihály Európában is az első számú miniszter

A Bors azt is megírta, hogy nemcsak Magyarországon nem találunk Varga Mihálynál régebb óta hivatalban lévő pénzügyminisztert, hanem egész Európában sem.

A rekorder pénzügyminiszter ezt mondta az eredményről:

Nem a címek, vagy a rekordok számítanak, hanem a rám bízott feladatok maradéktalan teljesítése. Amíg a miniszterelnök számít a munkámra, addig teszem a dolgom az ország és a magyar emberek érdekében.

Varga Mihály 2001 és 2002 között volt először pénzügyminiszter, majd 2013-tól a mai napig betölti ezt a fontos posztot a kormányban.

Egymilliárd eurós hitelt vesz fel Magyarország – megoldódhat a vasúti közlekedés

Lázár János bejelentette, hogy a magyar kormány képviseletében minimálisan egymilliárd eurós hitelkérelemmel fordul az Európai Beruházási Bankhoz. A hitel újabb egymilliárd euróval egészül ki az állam részéről, és így mintegy 880 milliárd forintot meghaladó mértékben kezdünk vasútpálya-építési programba. A négy év alatt 500 kilométer vasutat kell építenünk, melynek már nem lesz részese a MÁV jelenlegi vezetése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.