BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régió legjobbja lett a Corvinus MBA-képzése

Először mérette meg magát a rangos listán magyarországi MBA-képzés. A Budapesti Corvinus Egyetem globálisan a 150–200., Európában pedig az 50. helyen végzett.

Először került be magyar egyetem az egyik legnevesebb felsőoktatási minősítő szervezet, a Quacquarelli Symonds (QS) frissen publikált, 2025-re szóló nemzetközi rangsorába, amely az MBA üzleti képzéseket értékeli. A Budapesti Corvinus Egyetem full-time Master of Business Administration (MBA) képzése globálisan a 151–200., Európában az 50. helyet nyerte el – derült ki az egyetem csütörtöki közleményéből.

PA_20240222_063
20240222 Budapest
Felavatták a Corvinus Egyetem új campusát.
fotó: Polyák Attila (PA)
Origo
A régió legjobb MBA-képzését kínálja a Budapesti Corvinus Egyetem / Fotó:  Polyák Attila / Origo

A Corvinus első alkalommal mérettethette meg magát a QS MBA képzési rangsorában, amelyet szerdán tettek közzé. Itt olyan felsőoktatási intézmények versenghetnek, amelyek megszerezték a három mérvadó nemzetközi akkreditációt (AACSB, AMBA, EFMD), teljes munkaidőben, zömében jelenléti oktatással tanítanak, és átlagosan legalább 15 diák vesz részt a programjukban.

A magyarországi egyetemek közül egyedül a Corvinus képzése felel meg ezeknek a kritériumoknak. A Közgáz a globális listán 58 ország 340 képzése közül a 150–200. helyen végzett. Az európai rangsorban összesen 91 intézmény szerepel, a kelet-közép-európai régióból pedig három. A Corvinus a legjobb régiós helyezést érdemelte ki, megosztva a horvát Zagreb School of Economics and Managementtel. Európában az 50. helyen végzett. 

A QS MBA-rangsorában öt dimenzióban vizsgálják az intézményeket: elhelyezkedési kilátások, megtérülési mutató, vállalkozási és alumnisikerek, tudományos vezető szerep és hallgatói-oktatói sokszínűség.

„A Corvinus eredménye a nemzetközi MBA-rangsorban nagyszerű visszaigazolást jelent arról, hogy az egyetemünk évről évre növelni tudja nemzetközi súlyát. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy az elhelyezkedési kilátásokat illetően a Corvinus full time MBA-programja még előrébb, a globális rangsor 80. helyén végzett, és az átlag felett teljesített a sokszínűségi értékelési szempont szerint is” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Varga Ákos, a Corvinus executive és szakirányú továbbképzésért felelős megbízott dékánja.

Nem meglepő módon a globális MBA-lista élén amerikai egyetemek állnak:

  1. Stanford Graduate School of Business
  2. Penn (Wharton)
  3. Harvard Business School

Európa legjobbjai a London Business School, a HEC Paris és a Cambridge (Judge) képzései lettek, ezek a világranglista 5., 6. és 7. helyét foglalják el.

Az év zöldberuházásának választották a Corvinus új campusát

Az ország legfenntarthatóbb épületének választották a Corvinus Gellért Campusát az év zöldberuházása kategóriában egy szerdai konferencián. Köszönhetően az új épületburoknak és a további passzív technológiai eszközöknek, a februárban átadott campusnak jelentősen csökkent a fűtési és hűtési energiaigénye.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.