BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb hitelminősítő ajánlja befektetésre Magyarországot

A japán R&I hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot, ezzel megerősítve az eddigi minősítők besorolásait. Az orosz–ukrán háború kitörése óta már több mint húsz alkalommal vizsgálták a hitelminősítők Magyarországot, és minden alkalommal befektetésre ajánlott kategóriába sorolták.

Az egyik japán hitelminősítő, az R&I is megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárcavezető legújabb Facebook-videójában elmondta, hogy az orosz–ukrán háború kitörése óta már több mint húsz alkalommal vizsgálták a hitelminősítők a magyar gazdaságot és minden alkalommal befektetésre ajánlott kategóriába sorolták.

VARGA Mihály, A japán R&I hitelminősítő befektetésre ajánlja Magyarországot
A japán R&I hitelminősítő befektetésre ajánlja Magyarországot / Fotó: Bodnár Boglárka

„A japán hitelminősítő középtávon a magyar gazdaság erősödő növekedésére, az államadóság és a költségvetési hiány csökkentésére számít” – mondta a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint „a bizonytalan nemzetközi környezet és a német gazdaság gyengélkedése ellenére” a szakértők

  • bővülő exportteljesítménnyel,
  • növekvő reálbérekkel
  • és erősödő fogyasztással számolnak.

„A japán elemzőintézet mellett három nagy, nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot, és jelenleg két osztályzattal magasabb besorolást tartanak érvényben, mint tíz évvel ezelőtt” – mondta Varga Mihály.

A Moody’s Ratings szeptember eleji jelentése szerint a robusztus gazdasági növekedési kilátásokat az elektromosjármű- és akkumulátorgyártó iparban megvalósuló, tetemes közvetlen külföldi tőkebefektetések támasztják alá, amelyek támogatják a hazai gazdaságot, és hozzájárulnak a megnövekedett exportkapacitásokhoz. Emellett a magánfogyasztás további fokozatos élénkülése is hozzájárul az általános növekedéshez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.