BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály jó hírt közölt a magyar gazdaságról – itt vannak a részletek

A pénzügyminiszter szerint fontos eredmény, hogy a hitelminősítők döntései, mérései után a magyar gazdaság idén és jövőre már visszaáll arra a tartós növekedési pályára, amelyen a Covidot megelőzően volt.

Jutott egy jó hír a hétvégére is. Az elmúlt négy napban két hitelminősítő is mérte a magyar gazdaságot: előbb egy japán hitelminősítő, most pedig a Standard & Poor's állapította meg, hogy Magyarország befektetésre minősített kategóriában van – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-posztjában.

FRA-ILLUSTRATION-APPS
A Standard & Poor's befektetésre ajánlja Magyarországot / Fotó: Hans Lucas via AFP

A tárcavezető hangsúlyozta: jelentésében a Standard & Poor's azt is megerősíti, hogy jövőre a fellendülő fogyasztásnak, valamint az erősödő befektetéseknek köszönhetően a magyar gazdaság egy erősebb növekedési pályára kerül. Idénre 1,6, jövőre 3 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak. 

Hozzátették: a magyar bankrendszer működése stabil. A miniszter szerint az orosz-ukrán háború kitörése óta mintegy húsz esetben készült hitelminősítői jelentés Magyarországról, és mindegyik megállapította, hogy 

  • a magyar gazdaság válságálló, 
  • a növekedés feltételei adottak, és 
  • befektetésre ajánlott kategóriában van.

Hangsúlyozta: fontos eredmény, hogy a hitelminősítők döntései, mérései után a magyar gazdaság idén és jövőre már visszaáll arra a tartós növekedési pályára, amelyen a Covidot megelőzően volt.

NGM: Az S&P döntése mögött a magyar gazdaság stabilitása és válságállósága húzódik meg

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint, az S&P döntésének hátterében a magyar gazdaság stabilitása és válságállósága húzódik meg. A magyar gazdasági növekedés az uniós átlag feletti, megelőzi többek közt a belga, a francia, az olasz, a holland, a román, a lett vagy éppen a német gazdaság teljesítményét. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.