BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás hónap az amerikai börzéken

Felemás májuson van túl a tengerentúli börze: a Dow Jones 1,4 százalékkal lejjebb, míg az S&P 500 és a Nasdaq Composite indexek 1,1 százalékkal, valamint 4,6 százalékkal kerültek feljebb egy hónappal ezelőtti záróértékükhöz képest.

A gyorsjelentési szezon kifutása után látható, hogy a technológiai szektor kiemelkedik a mezőnyből, viszont a pénzügyi társaságok messze alulteljesítőek, és nyakunkon a nyári – sokszor alacsony forgalmú, unalomba forduló – szezon.

A DJIA májusi teljesítménye

A Dell 5,7 százalékkal tudott megugrani a kedvező gyorsjelentést követően, míg a J Crew Group ruházati kiskereskedelmi cég papírjait 21 százalékos zuhanással büntették a befektetők a társaság piaci konszenzustól elmaradó második negyedéves eredményprognózisa miatt.

Érdekesség, hogy egyes hírek szerint az amerikai lakosság személyes bevételei ugyan 0,2 százalékkal nőttek áprilisban, ez azonban részben a kormányzati kompenzációs csekkeknek volt köszönhető, amelyeket április 28-án kezdtek postázni. Emiatt jelentősebb ugrás majd májusban és júniusban várható, ám kiemelnénk, hogy a 100 milliárd dollár feletti összeg is csak kevesebb mint 1 százaléka az amerikai GDP-nek, így nem biztos, hogy ellensúlyozza majd a gazdasági növekedés lassulását.

Az S&P 500 májusi teljesítménye

Ma délelőtt jelenik meg az eurózóna májusi feldolgozóipari beszerzési indexe, délután pedig az áprilisi amerikai építőipari kiadásokról és a májusi feldolgozóipari ISM indexről kaphatunk több információt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.