BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél kiló robbanóanyagot találtak Horváth György alkotmánybíró udvarán

Másfél kilogrammnyi robbanóanyagot találtak a rendőrök pénteken a kora esti órákban Horváth György alkotmánybíró pozsonyi ingatlanjának udvarán.

A pozsonyi Duna rakparton lévő objektumban több szolgáltatás működik, de itt található Horvátnak, valamint gyerekeinek a lakása, és orvos fiának rendelője is.

Az alkotmánybíró tájékoztatása szerint operatív bejelentés alapján vonultak ki a pozsonyi rendőrök, a vám- és pénzügyőrség emberei, valamint a kommandósok a helyszínre. A kutyás rendőrök kétszer is körbejárták a területet, a kétféle robbanóanyagot tartalmazó zacskókat csak másodszorra találták meg egy nagyobb bokor alatt. Állítólag egy hétemeletes lakóház felrobbantásához is elengedő robbanószer volt a zacskókban, amit távirányítással lehetett volna működésbe hozni â013 mondta az alkotmánybíró.  Az ingatlan elég forgalmas főút mellett fekszik, az út túloldalán található a Tiszti pavilon és a gyermekpart, az esetleges robbanás tehát az ott tartózkodókat is komolyan veszélyeztette volna.

Horváth György a történteket nem kívánta kommentálni és összefüggésbe hozni az utóbbi időben őt ért támadásokkal. Korábban ugyanis a legkisebb szlovák kormánypárt a HZDS képviselőinek egy csoportja az Alkotmánybírósághoz fordult annak megállapítása céljából, hogy vizsgálja meg, a köztársasági elnök miként válthat le egy alkotmánybírót. Horváthot még 1996-ban jogerősen elítélték adórövidítés miatt, de ez az ügy a 2002-es alkotmánybírói kinevezésekor már elévült. Ezért Gasparovics nem váltotta őt le.

Horváth azt is elárulta, hogy nem mint károsultat, hanem mint tanút hallgatta őt ki a rendőrség. Állítólag az a verzió is felmerült, hogy valamelyik alkalmazott ellen irányult a támadás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.