BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

3000 karton illegális cigaretta a kamionban

Tizennyolcmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a vámhatóság járőrei egy kamionban, az M1 autópálya egyik pihenőhelyén.

A helyszínre bűnügyi információk alapján jutottak el a pénzügyőrök. A tehergépkocsi a fuvarokmány alapján irodakonténert szállított egy hazai feladótól a németországi címzetthez. Az átvizsgálás során azonban a járőrök a konténer hátsó burkolata mögötti üregben nagy mennyiségű cigarettát találtak.

A konténer házilag kialakított hátsó falburkolata mögötti rejtekhelyről összesen közel 3000 karton magyar adójegy nélküli, ukrán zárjeggyel ellátott Chesterfield márkájú cigaretta került elő, melynek eredetét, származását, adózott voltát a gépkocsivezető igazolni semmilyen módon nem tudta.

A vámhatóság a csempészárut lefoglalta, és a jármű vezetője ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indított.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.